Revin restricțiile: 14 localități din Bihor au o incidență mai mare de 3 cazuri la 1.000 locuitori

foto/ arhiva

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 10 ianuarie, măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate.

Decizia a fost adoptată în aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform Hotărârii CJSU nr. 1/2022, adoptată în baza analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor (DSP), lista localităților în care se aplică restricții cuprinde:

  • 37 localități cu incidență mai mare de 1 caz și mai mică de 3 cazuri / 1.000 locuitori: Borş, Şuncuiuş, Vârciorog, Sânmartin, Popeşti, Avram Iancu, Abrămuţ, Tarcea, Vadu Crişului, Olcea, Copăcel, Biharia, Toboliu, Nojorid, Sălard, Aleşd, Suplacu de Barcău, Husasău de Tinca, Tileagd, Viişoara, Căpâlna, Ceica, Drăgeşti, Valea lui Mihai, Aştileu, Roşiori, Vaşcău, Sânnicolau Român, Curăţele, Şimian, Ineu, Măgeşti, Căbeşti, Dobreşti, Batăr, Remetea și Săcădat.
  • 14 localități cu incidență mai mare de 3 cazuri / 1.000 locuitori: Chişlaz, Boianu Mare, Abram, Oşorhei, Ţeţchea, Derna, Hidişelu de Sus, Sântandrei, Marghita, Bratca, Gepiu, Tăuteu, Oradea și Paleu.

Măsurile de limitare în localitățile de la nivelul județului se impun gradual, în funcție de incidența cumulată la 14 zile a numărului de cazuri din fiecare localitate, începând cu data de 11 ianuarie, ora 00:00.

Printre cele mai importante măsuri privind purtarea măștii enumerăm:

  • obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, închise și deschise;
  • singurele măști acceptate sunt cele chirugicale și cele de tip FFP 2;
  • în localitățile în care incidența este mai mică sau egală cu 3 cazuri /1.000 de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici din HoReCa este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-22:00;
  • în localitățile în care incidența depășește 3 cazuri / 1.000 de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici din HoReCa este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-22:00;
Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri