Revoltă la Toboliu! Localnicii acuză NIS Petrol că le-a distrus culturile

E scandal într-o comună din Bihor, unde compania NIS Petrol, care face prospecţiuni pentru petrol şi gaze, este acuzată că a distrus mai multe hectare de teren agricol. Localnicii din Toboliu spun că utilajele au trecut pur şi simplu peste culturile lor şi sunt îngrijoraţi şi de aparatele pe care firma le-a instalat fără a le explica la ce servesc.

Unul dintre localnici a menţionat că, încă din februarie, s-au făcut demersuri pentru stoparea prospecţiunilor inclusiv la Prefectură, însă li s-a spus că toate avizele sunt în ordine. Tot el a acuzat faptul că primarul nu s-a consultat cu cetăţenii când şi-a dat acordul pentru ca utilajele să treacă pe drumurile comunale şi pe terenurile oamenilor, conform crisana.ro.

Localnicii au anunţat că vor continua demersurile, sperând că, până la urmă, vor reuşi să oprească prospecţiunile în zonă. LocalitateaToboliu este inclusă în perimetrul de exploatare EX-3 Băile Felix, alături de Girișul de Criș, Sântandrei, Sânnicolau Român, Gepiu și Nojorid. În faţa a zeci de nemulţumiţi, un reprezentant al firmei a dat sigurări că toate daunele vor fi suportate de companie.

Distribuie informația
Alte știri