Revoltată de „cârciumile” de pe malul Crișului, fosta șefă a Parcului Industrial acuză Primăria că privatizează domeniul public

foto / facebook.com/DeliaUngurOradea

După ce în 2018 a intrat în USR, partid din partea căruia  candidează în alegerile interne pentru Consiliul Local Oradea,  Delia Ungur a început o campanie civică intitulată Oradea la picior prin care inventariază problemele orașului. Concluziile sunt publicate periodic pe Facebook.

În ultima astfel de postare, fosta sefă a Parcului Industrial critică Primăria pentru că  naționalizează de la cetățeni și privatizează către băieții deștepți, referindu-se la restaurantele care s-au construit sau încă se construiesc pe malul Crișului Repede.

În 2011 Primăria expropria proprietăți private pe malul drept al Crișului pentru realizarea unei promenade și a unei piste de biciclete. De câțiva ani însă, Primăria s-a răzgândit în privința promenadei iar malul drept al Crișului se tot concesionează pentru construirea de cârciumi, explică Ungur.

 

Potrivit acesteia, ani de zile accesul nostru pe chei este blocat de șantiere private, după care suntem forțați să ne strecurăm pe rampe înguste. De ce? Pentru că lăcomia antreprenorilor conectați politic nu are limite. Ca să își maximizeze profitul își extind cârciumile pe domeniul public, construind pe mal adevărate mausolee de beton, pe lângă care plimbăreții trebuie să se strecoare.

Poate că este legal, doar legile și le-au făcut politicienii singuri, dar sigur nu este moral. Domeniul public trebuie păstrat și întreținut pentru noi toți, nu devalizat prin tot felul de manevre, consideră  Delia Ungur

Distribuie informația
Alte știri