REVOLTATOR : cazurile de malpraxis din Bihor sunt ascunse sub pres. Razvan Doseanu: „Exista o singura condamnare in 28 de ani”

Familia micutei Patricia Aktaa, plecata in urma cu 7 ani la cele vesnice, e hotarata sa continue lupta inceputa de ceva vreme in instanta dupa ce magistratul care a judecat cazul, Crenguta Craciun, a decis ca medicul Georgeta Calinescu nu se face vinovata de ucidere din culpa a fetitei.

In urma cu 7 ani, Patricia ajungea la Infectioase, avand temperatura 42 de grade Celsius si frisoane, dupa ce a mancat o prajitura. Doctorita de garda a trimis copilul la sectia de reanimare a Spitalului Curteanu, abia 3 ore mai tarziu, când fetiţa nu a mai putut fi salvată.

Vinerea trecută, instanţa a decis achitarea Georgetei Calinescu , pe considerentul că fapta nu există, soluţie care i-a nemulţumit pe părinţii fetiţei şi a fost catalogată „scandaloasă” de avocatul acestora, Răzvan Doseanu. În paralel cu procesul din România, ei au deschis un proces şi la CEDO, unde au acuzat încălcarea articolului 6 din Convenţia privind apărarea drepturilor omului.

In plus,mama Patriciei a făcut demersurile şi pentru autorizarea unui protest pentru data de 24 mai, în faţa Palatului de Justiţie din Oradea, la care sunt aşteptate peste 200 de persoane.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri