Rezerva PSD pentru postul de comisar europen și-a început cariera la Oradea. Cine este Melania-Gabriela Ciot

PSD a votat o variantă de rezervă la Dan Nica pentru funcția de comisar european în persoana Melaniei-Gabriela Ciot.   În vârstă de 44 de ani, Ciot este secretar de stat pentru afaceri europene, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, din septembrie 2017. Este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, iar în 2015 a obținut abilitarea pentru conducerea de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene, potrivit CV-ului publicat pe site-ul MAE.

Rezerva PSD pentru postul de comisar europen are și o legatură directă cu Oradea.

Melania-Gabriela Ciot este cadru didactic încă din 1999, an în care intra în învățământul superior pe un post de preparator la Universitatea din Oradea, în 2002 a devenit asistent universitar însă 2 ani mai târziu s-a mutat la Universitatea  Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Îninte de a face acest pas, a intrat și in politică, maiprecis în PSD,  în organizația județeană Bihor, fiind chiar purtătorul de cuvânt al filialei pentru câteva luni, între aprilie și septembrie 2004.

După nominalizarea sa, în presa centrala au apărut informații despre  un  articol științific publicat în anul 2012 de Melania-Gabriela Ciot suspectat de jurnalista Emilia Șercan  că a fost  plagiat în proporție covârșitoare.

 

Distribuie informația
Alte știri