REZIDENȚIAT 2018. Candidații încep testarea. Mulți sunt din Bihor

Peste 8.400 de candidaţi s-au înscris la examenul de intrare în Rezidenţiat, fiind scoase la concurs, în toată ţara, 5.415 locuri şi posturi. Dintre acestea, 4.730 de locuri/posturi sunt pentru medicină, 406 – pentru medicină dentară, 225 pentru farmacie şi 54 pentru ministere cu reţea sanitară proprie.

Concursul are loc duminică în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Candidaţilor li s-a permis intrarea în săli la ora 8,30, iar subiectele s-au deschis la ora 10,00.

Concursul se deruleză sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectarea în săli. Pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.


Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, dintre care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.
Ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Rezultatele se vor afişa numai după semnarea Ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a lor.


Distribuie informația
Alte știri