Rezoluția privind restituirea tezaurului naţional al României, sechestrat de Rusia, votată. Nu se va întâmpla însă nimic concret

Foto; europarl.europa.eu

Problema Tezaurului românesc pe care Rusia refuză să îl restituie a intrat în dezbaterea Parlamentului European reunit la Strasbourg, care a votat joi o Rezoluţie potrivit căreia ţara noastră are dreptul la despăgubiri importante din partea Federației Ruse.

Rezoluția a fost votată cu o largă majoritate, însă, din păcate, nu se va întâmpla nimic concret, deoarece Rusia neagă că ar avea de returnat vreun tezaur României. Teoria pe care o promovează Moscova este că daunele pe care România le-a produs Moscovei în timpul celui de-al doilea război mondial, când a luptat împotriva ei ar acoperi această pagubă pe care o reprezintă valoarea tezaurului.

Pe de altă parte, Rusia este stat agresor, cu o mulțime de sancțiuni și cu foarte multe active ale oligarhilor ruși care sunt indisponibilizate atât pe teritoriul Uniunii Europene, dar și în țări din G7.

Rezoluția vine în contextul în care tot mai multe voci la nivel comunitar cer ca toate activele şi bunurile ruseşti indisponibilizate să fie valorificate şi folosite pentru sprijinirea Ucrainei.

Distribuie informația
Alte știri