Rezultate foarte bune la primul concurs oficial pentru sportivii Redpoint Oradea

Sportivii C.S. Redpoint au obţinut rezultate foarte bune pentru vârsta şi experienţa lor, la recent încheiatul Campionat Naţional de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari. Pe lângă faptul că a fost prima lor competiţie oficială, au mai concurat şi la o categorie de vârstă mult superioară, ei fiind de fapt cadeţi.

Aproximativ 100 de participanţi din toată ţara, la toate diviziile (compound, recurve, barebow), s-au aliniat la linia de tragere a Campionatului Naţional de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari. Cea mai mare concurenţă a fost la compound seniori, peste 30 de concurenţi la categorie. C.S. Redpoint a avut in concurs doi seniori şi trei juniori, însă ultimii sunt abia la începutul carierei sportive, fiind primul lor concurs oficial, ba chiar au concurat la o categorie de vârstă superioară (sportivii orădeni au 14 ani dar au concurat la juniori mari, 18+ ani). „Am decis să îi înscriem la juniori mari deoarece nu le strică să concureze cu sportivi mai mari şi mult mai experimentaţi. Obiectivul nostru la acest concurs a fost depăşirea recordurilor personale şi experienţa competiţională, deoarece copiii sunt abia la primul concurs oficial şi au timp destul pentru a-şi construi o carieră solidă în tirul cu arcul”, au declarat oficialii clubului.

Astfel, Ştefan Potroviţă a reuşit să tragă în calificări peste 300 de puncte pe rundă (deşi trage cu actualul arc de trei luni), la mică distanţă de sportivi care se pregătesc de trei ani. Este la primul lui concurs oficial. Ştefania Ivan, aflată de asemenea la prima competiţie, s-a clasat în calificări pe locul 4, urmată de colega ei de club Bernadett Haragos, care s-a calificat şi în semifinale.

Lucian Suciu, la seniori olimpic, care se antrenează în Anglia, s-a clasat pe locul 8 în calificări, iar Marin Darna, la barebow, a reuşit să ajungă în eliminatorii.

Aceste rezultate au fost posibile şi cu ajutorul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom şi Turism Felix. În luna septembrie, în funcţie de posibilităţile financiare, arcaşii bihoreni vor mai participa la încă două Campionate Naţionale, cel de copii şi cadeţi de la Iaşi şi cel de field de la Cluj.

Distribuie informația
Alte știri