Rezultate remarcabile pentru noua conducere a Teatrului Regina Maria. Mesaj de suflet pentru publicul din Oradea

Rezultatele noii conduceri a Teatrului Regina Maria sunt remarcabile. În stagiunea 2018 – 2019 s-au înregistrat cheltuieli cu spectacolele în valoare de 760.000 lei, cu 176.000 lei mai puțin față de stagiunea anterioară, iar încasările s-au ridicat la 953.000 lei, cu 193.000 lei mai mult față de cealaltă stagiune. Practic, cheltuielile s-au diminuat, în timp ce veniturile au crescut semnificativ, „nefăcând rabat de la calitate și performanță artistică”. De asemenea, colectivul trupei Iosif Vulcan a fost prezent în nu mai puțin de 16 festivaluri, din care trei în străinătate si a revenit acasa cu numeroase premii.

Și în stagiunea 2019/2020, strategia de management urmărește dezvoltarea unui repertoriu divers, care să cuprindă atât texte din repertoriul contemporan, cât și texe celebre din repertoriul clasic. Va debuta cu premiera spectacolului „Zloată sau Viitorul președinte al României”, un pamflet socio-polititc de Radu Popescu, interpretat de actorul Eugen Țugulea, prezentat inițial la finele stagiunii trecute, doar sub forma de spectacol-lectură. Următoarea producție a Trupei Iosif Vulcan este spectacolul „Creștinii”, un text care face parte din dramaturgia contemporană și va avea premiera națională în 29 octombrie, într-un spațiu neconvențional, Sinagoga Neologă Zion din Oradea și este pus în scenă de către tânărul regizor Radu Iacoban după un text al autorului american Lucas Hnath. Urmează o comedie de moravuri regizată de Petru Vutcărău, „Revizorul” de Nikolai Gogol, care va avea premiera în 16 februarie 2019. Aceasta va fi urmată de un spectacol pus în scenă de către regizorul Claudiu Goga și care va avea premiera în 17 mai 2019. Producția cu care se va încheia stagiunea în curs este drama „Trei surori” de A. P. Cehov, care va fi pusă în scenă de câștigătorul premiului ex aequo pentru Cea mai bună regie în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Teatru Oradea pentru spectacolul „Medeea`s boys”, regizorul Andrei Măjeri.

Întrucât în clădirea teatrului din Piața Regele Ferdinand se fac reparații, în acest an actorii orădeni vor juca la Sala Arcadia, Casa de Cultură a Sindicatelor, Filarmonica de Stat Oradea, Sala „Florica Ungur” și pe Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea. „Rugămintea pe care o adresez publicului orădean este acela de a ne susține și de a veni alături de noi acolo unde mergem, pentru ca spectacolele să se joace cu succes și pe perioada reparațiilor”, a transmis Elvira Rîmbu, managerul interimar al Teatrului Regina Maria, iubitorilor Thaliei.

Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri