Rezultate spectaculoase pentru înotătorii orădeni la Campionatele Naționale Universitare de la Bacău

Pentru prima dată, după două decenii, Universitatea din Oradea a reușit să alinieze o echipă la marginea bazinului în care s-au desfășurat Campionatele Naționale Universitare de Înot 2024. „Doi dintre cei opt sportivi ai noștri au prins podiumul acestei competiții, neașteptat de puternice”, spune lect. univ. dr. Anca Cristina Pop, de la Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie al Facultății de Geografie, Turism și Sport (FGTS) a Universității din Oradea.

Alfoldi Boglarka, studentă în anul I, la FGTS, s-a clasat pe locul doi în proba de 100 de metri liber fete. Insinna Tommaso Ștefan, student în anul II al aceleiași facultăți, a ocupat poziția a treia a podiumului în proba de 100 de metri liber băieți. Iar Kiss Boglarka – Denissza a ajuns a patra în proba de 100 de metri spate fete. La proba de ștafetă, 4 x 50 de metri liber, echipa Universității din Oradea s-a clasat pe locul al șaptelea, din 15 echipaje studențești participante.

Din lotul universității orădene au mai făcut parte: Pop Otilia Lavinia, Rikk David Iosif, Țifrea Dragoș Ovidiu, Țîrle Florin Dorin și Barbur Tudor Andrei.

„Sunt foarte mândră de studenții noștri! Ținând cont că este primul concurs la care participăm, rezultatele sunt frumoase. A fost un concurs greu. Lotul s-a format ad-hoc, nu sunt înotători de performanță, nu fac parte dintr-un club sportiv, iar rezultatele sunt cu atât mai frumoase cu cât fiecare membru al echipei a venit de plăcere. Sunt fericită pentru că s-a creat o emulație specială în jurul echipei noastre. Au fost foarte multe persoane care s-au implicat pentru a ne ajuta, începând cu domnul rector, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, și până la Aly Mosa, student la Kinetoterapie, cel care și-a asumat voluntar rolul de specialist în recuperare al echipei noastre”, a declarat lect. univ. dr. Anca Cristina Pop, „antrenorul” echipei Universității din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri