Rezultatele finale de la Evaluare Națională 2024 au fost publicate. Cum pot elevii să își vadă lucrările corectate

Foto: stirileprotv.ro

Rezultatele la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, au fost publicate marţi.

Rata de promovare înregistrată înainte de contestaţii a fost de 74,4%.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Un aspect important de menționat este că, după afișarea rezultatelor finale, elevii și părinții au posibilitatea de a vizualiza lucrările corectate. Potrivit ordinului privind organizarea și desfășurarea examenului, candidatul major sau părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene sau Comisiei municipiului București de organizare a Evaluării Naționale să vizualizeze lucrările. Este important de subliniat că, în cazul candidaților minori, aceștia trebuie să fie însoțiți obligatoriu de un părinte sau reprezentant legal la momentul vizualizării lucrării.

Procesul de vizualizare a lucrărilor este strict reglementat și nu poate conduce la o nouă reevaluare sau modificare a notelor acordate după contestații. Scopul acestui proces este de a oferi transparență și de a permite elevilor și părinților să înțeleagă mai bine evaluarea realizată.

Distribuie informația
Alte știri