Rezultatele finale la Bacalaureat 2021 au fost afișate. Aproape 2500 de absolvenți au promovat examenul după contestații

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, au fost afişate vineri, pe site-ul Ministerului Educației. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că rata de promovare la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,8% și este cea mai mare din ultimii zece ani.

Cîmpeanu a precizat, într-o conferinţă de presă, că 2.467 de candidaţi au promovat Bacalaureatul după contestaţii. În total, au promovat 88.587 de candidaţi.

52.874 note modificate în urma contestațiilor (…) Aproape 6000 de note au diferențe mai mari de un punct. Avem situații și cu peste 3 puncte diferență. Între 3 și 4 puncte avem 16 situații. Vom analiza situațiile concrete, a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că se gândește ca profesorii care au corectat greșit să nu mai poată corecta niciodată.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Distribuie informația
Alte știri