Richard Balint, premiu „pentru cel mai bun actor” la Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER de la Baia Mare

Foto: Teatrul Regina Maria

Ediția cu numărul 28 a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER de la Baia Mare a avut loc în perioada 4 – 11 iunie 2022 și a reunit spectacole cu artiști invitați din Franța, Uruguay, Argentina, Brazilia, Spania, Ungaria, Serbia şi România.

Spectacolul CREȘTINI al Teatrului Regina Maria din Oradea s-a jucat sambata seara si vorbeste „despre frica de a pune la îndoială axiome, care, cu toate că sunt atestate prin însăși vechimea lor, analizate cu atenție își pierd vraja. Povestea spusă de Lucas Hnath poate fi asociată cu Mitul peșterii al lui Platon, fără a proiecta însă judecăți de valoare asupra adevărurilor de credință. Pastorul Paul încearcă să ofere o altă interpretare uneia dintre ideile cu care suntem atât de obișnuiți să îi atribuim o anumită imagine încât nu ne-ar trece prin minte să încercăm reinterpretarea ei”. 

Fiind ultima zi de festival, a avut loc și gala de decernare a premiilor.

Richard Balint de la Teatrul Regina Maria din Oradea a câștigat 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗲𝗹 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻 𝗮𝗰𝘁𝗼𝗿 cu rolul Pastorul Paul. De asemenea, Tudor Prodan, cel care a semnat scenografia spectacolului, a fost nominalizat la categoria cea mai bună scenografie.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri