Ritm susținut, pe șantierul orădean al rețelei de pasaje subterane din Piaţa Gojdu

Au fost forați mai mult de jumătate dintre piloții necesari pentru realizarea celor cinci pasaje subterane din Piața Gojdu. Pe șantier se lucrează cu patru foreze concomitent, astfel că ritmul este unul susținut

Rețeaua de pasaje subterane din Piaţa Gojdu este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate vreodată în Oradea. Fiecare din cele cinci pasaje va avea câte două rampe, de intrare respectiv ieșire.

Proiectul prevede forarea a aproximativ 2.000 de piloți, până în acest moment fiind forați aproape 1.100 de piloți. Potrivit constructorului, forarea tuturor piloților se va finaliza până la mijlocul lunii februarie.

Pe șantier sunt patru fronturi deschise și se lucrează cu patru foreze la realizarea pasajelor, în prezent stadiul lucrărilor fiind de aproximativ 50% în ceea ce privește realizarea piloților, respectiv 25% în ce privește toată lucrarea.

În paralel se execută devierile la rețelele de utilități (edilitare și electrice), iar în momentul de față sunt realizate toate lucrările pentru devierea traficului auto. Acestea sunt actualizate în funcție de necesități, în colaborare cu Politia Rutieră, ori de câte ori este necesar.

Prin realizarea acestor pasaje se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, valoarea contractului fiind de, 85.317.030, 33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA).

Distribuie informația
Alte știri