România a reacționat imediat la strigătul de ajutor al Turciei. Echipa de salvatori români a plecat cu avioane militare

Foto: Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti/facebook

Țara noastră a fost a doua, după Olanda, care a primit acceptul să trimită o echipă de salvatori, formată din 60 de oameni și patru câini de urmă, special pregătiți să găsească victime sub dărâmături. Salvatorii au plecat de la baza aeriană 90, cu avioane militare „Hercules”, și „Spartan”. Aeronavele  vor tansporta şi 7 tone de materiale necesare în misiunile de salvare.

Cei 60 de salvatori sunt special antrenați să găsească supraviețuitori prinși sub dărâmături. Sunt pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de urgență, medici și asistenți SMURD, însoţiţi de patru câini de urmă.

Românii vor ateriza pe aeroportul din Adana, un oraş situat în partea central-sudica a Turciei, la aproximativ 200 de kilometri de Gaziantep, zona cea mai afectată de cutremure. De acolo vor fi preluați de autoritățile turce, care vor decide unde vor acționa ai noștri.

România are pregătită și cu o echipă de medici și asistenți pentru medicina de urgenţă, acreditată la nivel european. Vor pleca şi ei dacă Turcia va cere ajutor şi în această privinţă.  

Distribuie informația
Alte știri