România are 35 de noi staţiuni turistice de interes local. 4 sunt din Bihor

România are 35 de noi staţiuni turistice de interes local, a anunţat miercuri Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Printre acestea se află comune din județele Cluj, Maramureș, Bihor, dar și „zona turistică a municipiului Caracal” din judeţul Olt și oraşul Dărmăneşti din judeţul Bacău.

Acum, în România sunt atestate 54 de staţiuni turistice de interes naţional şi 147 de interes local.

  • Destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor mininale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Ministerul Turismului mai spune că, în urma solicitărilor și documentației depuse de autorităţile administraţiei publice locale, a verificat îndeplinirea criteriilor legale, făcând inclusiv vizite în teritoriu, și au primit statut de stațiuni turistice de interes local din Bihor: zona turistică a comunei Bratca, zona turistică Budureasa-Padiș, zona turistică a comunei Pietroasa, zona turistică a comunei Șuncuiuș.

„Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local va crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, adaugă Ministerul Turismului.

Distribuie informația
Alte știri