Romania celebreaza presedintia la Consiliul UE cu o expozitie a artistului oradean, Mircea Cantor

Vernisajul expoziției de artă românească contemporană, cu participarea extraordinară a artistului Mircea Cantor, a avut loc, joi, la prestigioasa galerie de artă Hangar, din Bruxelles. Expoziția reunește lucrări ale acestuia, precum și ale altor doi artiști români contemporani de succes, Florica Prevenda și Daniel Djamo.

În cadrul galeriei de artă Hangar, Mircea Cantor,  își ilustrează subiectul prin motivul funiei, pe care îl asociază cu țara sa natală, România.


Evenimentul face parte din seria manifestărilor culturale organizate de Președinția României la Consiliul UE la Bruxelles, pentru a promova creații ale unor creatori români recunoscuți la nivel internațional.


Expoziția va rămâne deschisă până la data de 4 mai 2019.

Născut în 1977 în Oradea, Mircea Cantor  “Locuiește și lucrează pe pământ”) – între Paris și Cluj-Napoca. Artistul oradean reprezintă o figură principală în noua geografie a artei contemporane,  care se străduiește să ofere o lumină asupra defectelor oamenilor prin prisma societății noastre contemporane. El critică modul în care arată lumea, politica, fenomenul globalizării și istoria dar rămâne concentrat pe aspirațiile umane, respectând detaliile intime ale comportamentelor noastre și ale greșelilor noastre.

Distribuie informația
Alte știri