România deschide consulate generale la Londra și la Paris, din august

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că în luna august a acestui an urmează să fie operaţionalizate consulatele generale de la Londra şi Paris, ca parte a reformei consulare declanşată începând cu anul 2020.

De asemenea, până la finalul anului vor fi deschise și consulatul general de la Nantes, biroul consular de la Belfast și consulatul general de la Salzburg, a anunțat ministrul.

„Am pus accentul pe redimensionarea şi modernizarea reţelei consulare a României şi au fost luate măsuri pentru înfiinţarea unor noi oficii consulare de carieră la Chişinău, Madrid, Roma, Londra, Paris, Salzburg, Belfast, Nantes, Valencia şi Ismail. În acest an au fost operaţionalizate consulatele generale de la Chişinău, de la Madrid şi de la Roma. Deja, anul trecut, consulatul de la Melbourne a fost şi el operaţionalizat, iar în perioada următoare, şi anume luna august, se va operaţionaliza consulatul general de la Londra şi cel de la Paris. De asemenea, în a doua parte a anului, consulatele generale de la Nantes, biroul consular de la Belfast, respectiv consulatul general de la Salzburg, până la finalul anului”, a precizat Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

El s-a referit şi la o creştere a activităţii desfăşurate de consulatele mobile, itinerante.

Alte știri