Romania, fara premier. Mihai Tudose a demisionat

Romania a ramas din nou fara prim-ministru. Pentru a doua oara, in ultimul an, PSD si-a dat jos premierul Comitetul Executiv al partidului votand aseara pentru retragerea sprijinului politic acordat lui Mihai Tudose.

Prim ministrul si-a dat imediat demisia iar tara intra astfel intr-o noua criza guvernamentala.
„Plec cu fruntea sus, nu regret nimic”, a declarat Mihai Tudose, imediat după votul din Comitetul Executiv. La scurt timp, şeful PSD, Liviu Dragnea, a admis că nu are mână bună la premieri, drept urmare nu va mai face nicio propunere în şedinţa pe care pesediştii o vor avea in aceasta dimineaţă.
Interimatul la Guvern va fi asigurat de vicepremierul Paul Stănescu.

Un nou premier va fi numit insa de presedintele Klaus Iohannis care inca de acum cateva luni a dat de inteles ca nu va fi de acord cu o alta propunere de la PSD

Ce i-au reprosat liderii PSD premierului Mihai Tudose?

Liviu Dragnea a precizat că reproşurile aduse au vizat starea conflictuală existentă între partid şi Guvern şi ultimele apariţiile tv ale premierului. In loc să prezinte un bilanţ al guvernării în 2017 şi măsurile pentru 2018, Tudose a făcut declaraţii publice fără a discuta în prealabil în partid, spune presedintele PSD Liviu Dragnea a mai declarat, legat de relaţiile proaste din PSD, că există un anumit personaj într-o instituţie românească ce a făcut mult rău, refuzând să spună despre cine este vorba.
A ameninţat însă că din cauza vorbelor „plimbate” unii miniştri nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern. Propunerea ca Mihai Tudose să demisoneze, iar hotărârea a fost adoptată cu 60 de voturi „pentru”, 4 abţineri, 4 voturi „împotrivă.

Opoziţia cere în cor alegeri anticipate in noul context politic

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat ca majoritatea PSD-ALDE a dovedit încă o dată că e incapabilă să guverneze Barna a susţinut că, dacă preşedintele Klaus Iohannis va acorda guvernarea tot majorităţii PSD-ALDE, scenariul se va repeta. Şi PNL susţine scenariul unor alegeri inainte de termen.
Liberalii se vor reuni astazi pentru a decide care va fi poziţia partidului atunci când se va declanşa mecanismul de consultări pentru numirea unui noi premier

Distribuie informația
Alte știri