România și Ungaria pregătesc recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare

Potrivit lui Hunor Kelemen, acordul cu privire la recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare maghiare şi româneşti va putea fi finalizat în câteva zile. Vicepremierul României a declarat acest lucru cotidianului transilvănean „Krónika”, care a publicat un articol despre acest subiect în ediţia de miercuri. Întrebat de „Krónika”, Hunor Kelemen a spus că în cadrul întrevederii dintre miniştrii de externe ai României şi Ungariei, care a avut loc săptămâna trecută, la Gyula, ambele părţi şi-au exprimat intenţia de a încheia un astfel de acord, relatează MTI.

“Şi eu am vorbit cu premierul Florin Cîţu despre acest acord, dar a făcut-o şi ministrul de externe Bogdan Aurescu. Prim-ministrul a dat dovadă de deschidere în această privinţă”, a spus preşedintele UDMR, citat de cotidian.

A mai adăugat că acordul ar putea fi finalizat în termen de câteva zile. Potrivit politicianului UDMR, deocamdată nu este clară forma prin care se va lua decizia, deoarece poate fi vorba de un acord interministerial, o hotărâre de guvern, un memorandum sau o notă de afaceri interne.

Hunor Kelemen a mai spus că un astfel de acord cu privire la recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare se referă numai la libera circulaţie, nu şi la alte drepturi pe care le conferă posesorilor certificatul de imunitate emis în Ungaria.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri