România participă cu 38 de sportivi la Mondialele de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Plovdiv. Oradea are reprezentanţi

Foto: FR Scrima

România participă cu o delegaţie de 38 sportivi la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Plovdiv (1-9 aprilie), care vor concura în toate probele competiţiei.

La cadeţi se desfăşoară doar întreceri individuale, iar la juniori au loc probe individuale şi pe echipe. Obiectivul delegaţiei României constă într-o clasare pe locurile 5-6.

Din lot fac parte și sportivi oradeni. Este vorba de cadetele de la spadă Andreea Muntean(Crișul Oradea) si Alexandra Drăgan(LPS Bihorul Oradea), precum și juniorul Claus Sebeșan(LPS Bihorul Oradea). Alaturi de ei este si antrenorul Nicolae Ille.

Primii care intră în concurs, pe 1 aprilie, sunt juniorii la sabie feminin şi sabie masculin, iar pe 2 aprilie au loc probele individuale de sabie la cadete şi cadeţi. La competiţia mondială din Bulgaria participă peste 1.000 de scrimeri din aproape 100 de ţări.

La Mondialele 2022 din Dubai, România a cucerit o singură medalie, de argint, prin echipa de sabie juniori (Mihnea Enache, Casian Cîdu, Radu Niţu şi Marco Şovar) şi un loc cinci cu echipa feminină de spadă junioare.

Distribuie informația
Alte știri