România se îndreaptă în direcția bună pentru a intra în programul Visa Waiver până în 2025

Foto: facebook/ Ambasada SUA

Românii sunt tot mai aproape să călătorească în Statele Unite ale Americii fără să aibă nevoie de vize. Anul trecut, rata de refuz a cererilor de vize a ajuns la 8,79%, cel mai mic procent de până acum.

Este un semn că România se îndreaptă în direcția bună pentru a intra în programul Visa Waiver până în 2025.

„Obiectivul este ca până la sfârșitul anului fiscal 2024, care se încheie la sfârșitul lunii septembrie, România să închidă toate acțiunile din planul de lucru care a fost convenit cu partea americană…

Dar ceea ce ne de acum bătăi de cap este această rată de refuz, care trebuie să fie sub 3% și a fost de 8,79% în anul fiscal precedent. Dar trebuie precizat că și pentru Polonia, ca și pentru Israel, ca să amintesc aici doar pe cei mai recenți beneficiari ai programului de scutire de vize american, cea mai de durată provocare a fost obținere a unei rate susținută de refuz al vizelor de sub 3% pentru că, conform legislației americane, țările eligibile trebuie să ajungă la o rată de refuz de mai puțin de 3% pentru precedentul an fiscal. Aici este o gamă largă de motive pentru refuzuri și despre acest lucru am discutat”, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA pentru PRO TV.

Distribuie informația
Alte știri