„România, Slovacia și Cehia la 50 de ani de la Invazia Trupelor Pactului de la Varșovia”

Biblioteca Universității din Oradea va găzdui, vineri, 16 noiembrie, începând cu ora 10:30, seminarul internațional “România, Slovacia și Cehia la 50 de ani de la Invazia Trupelor Pactului de la Varșovia”.
Sunt așteptați studenți de la Universitatea București, și de la cea din Oradea, cadrele didactice de la școlile cu predare în limba slovacă din județele Bihor, Sălaj, Arad și Timiș, precum și alți istorici care au pregătit lucrări și prezentări pe tema istorică a seminarului.

Acest seminar se organizează și prin prisma semnificației anului 2018 cu o importanță deosebită atât pentru Ceholslovacia cât și pentru România. Cehii și slovacii din România alături de toți cetățenii României comemorează 100 de ani de la evenimentul politic major: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

Cehii și slovacii rememorează în acest an și o jumătate de secol de la invadarea Cehoslovaciei de către tancurile URSS și ale altor patru țări-membre ale Pactului de la Varșovia. Expoziția pregătită de organizatori este semnată de autorul Ladislav Bielik din Slovacia cu poze și imagini din luna august 1968 – ”Povestea unei fotografii – Bărbatul cu pieptul dezvelit” .

.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri