”România! Te pup” un nou spectacol difuzat online de Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri”

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi va difuza online vineri, 5 iunie, de la ora 18,00, pe oagina de facebook, spectacolul „România! Te pup”, de Bogdan Georgescu, un spectacol cu cinci participări la mari festivaluri internaţionale, premiat în Polonia, nominalizat de UNITER.

Spectacolul „România! Te pup”, în regia lui David Schwartz, scenografia: Adrian Cristea, muzica: Bogdan Burlăcianu, îi readuce în atenţia publicului pe actorii Georgeta Burdujan, Teodor Corban, Andreea Boboc, Biatrice Cozmolici, Florin Caracala, Vlad Volf, Mirela Nistor, Clement Alex Arnăutu.

„Spectacolul ‘România! Te pup’ a fost montat la Teatrul Naţional Iaşi în 2009, la Uzina cu Teatru. Textul a fost dezvoltat prin colaborarea directă dintre dramaturg, regizor, actori şi întreaga echipă creativă implicată, miza fiind crearea scenariului pentru acest spectacol, cu specificităţile şi particularităţile lui, ţinând cont de distribuţie şi de contextul în care avea loc spectacolul. Acest tip de colaborare este modul de lucru dezvoltat în teatrul din România de după 2000 de către grupurile dramAcum şi tangaProject, particularitatea lui fiind implicarea directă a dramaturgului în procesul de creaţie a spectacolului”, evidenţiază un comunicat de presă, transmis de reprezentanţii Teatrului Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Alte știri