România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de COVID-19. Există riscul să nu mai putem ieși din țară

Foto: Guliver/GettyImages

România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de COVID-19. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, este al doilea stat din UE, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni.

În total, sunt 44.798 de cazuri confirmate. Românii care vor să plece în Austria trebuie să prezinte un test negativ nu mai vechi de 72 de ore. Grecia a extins măsura și pentru cei care vin cu avionul, iar Cipru nu ne mai primește deloc în vacanță. Iar dacă ajungem în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Marea Britanie și Irlanda, suntem obligați să intrăm în izolare pentru 14 zile. Recomandarea e valabilă și pentru Belgia și Olanda.

Măsură e valabilă și invers. În momentul de față, există 44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină. Doar Turcia, Portugalia și Suedia au ieșit de pe această listă.

Cert este că în momentul de față alte patru țări – Cipru, Lituania, Finlanda și Moldova – interzic complet accesul românilor, cu excepția rezidenților sau a celor care merg la muncă ori la studii.

Toate acestea ni se întâmplă pentru că numărul cazurilor a explodat pur și simplu, în ultimele două săptămâni. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, România este acum a două țară din UE după media îmbolnăvirilor din ultimele 15 zile. Dacă vom continuă așa, există și riscul să nu mai putem ieși deloc din țară.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri