Românii au reuşit să doboare un nou titlu Guinness World Records. Orădenii au fost parte a acestui succes

Românii au reuşit să doboare un nou titlu Guinness World Records. De Ziua Internațională au Economisirii, 13.230 de persoane din 25 de orașe din țară au participat la Cea mai mare lecție de educație financiară. Oradea a fost parte a acestui eveniment.

Recordul, stabilit în urma unei inițiative realizate de Banca Comercială Română, în cadrul programului de educație financiară Școala de Bani, a fost omologat joi dimineață de reprezentanții GUINNESS WORLD RECORDS. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puțin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanți înregistrat în 2013 de o inițiativă similară înregistrată în Statele Unite.

“Recordul aparține românilor si Romaniei, reușita este a a noastra, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educație, drumul spre independența financiară trece prin educație. Recordul aparține oamenilor care au intrat în sălile de curs și celor care nu au reușit dar și-au dorit. Recordul aparține colegilor mei care demonstrează și cu această ocazie ca banking înseamnă în primul rând oameni și comunități în jurul unei misiuni comune. Suntem mândri că am reușit să contribuim, prin mobilizarea exemplară a colegilor mei din bancă, la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare în întreaga țară. România are nevoie de încredere, iar această încrederea se naște din realizări, vine atunci când demonstrăm că putem să ne mobilizăm împreună pentru o cauză importantă, care ține de viitorul fiecăruia dintre noi. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziție resursele, inclusiv și mai ales educaționale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

“Pentru a “gusta” succesul în afaceri, dar și în viața de zi cu zi, în afara celor șapte ani de acasă, tinerii au neapărat nevoie de o solidă educație financiară! Asta se poate obține și prin interacțiunea cu experții în materie. BCR oferă o asemenea oportunitate. Nu putem decât să-i fim recunoscători!” a declarat Misu Jan Manolescu, Președinte al Universității Agora din Oradea.

Numărul românilor care se simt bine informați în ceea ce privește educația financiară crește de la an la an, chiar dacă în procente mici. O treime dintre români se consideră bine informați financiar, iar la capătul opus, 4 din 10 români cred că nu sunt deloc bine informați pe această temă.

Distribuie informația
Alte știri