Românii care au studiat în străinătate îşi vor putea echivala gratuit diplomele în ţară

Românii care au studiat în străinătate şi care vor să se întoarcă pot să se angajeze sau să îşi continue studiile mai uşor deoarece au fost eliminate taxele de recunoaştere şi echivalare a diplomelor, printr-un ordin al ministrului demis al Educaţiei. Măsura luată de Monica Anisie vine la sugestia deputatului PNL Mara Mareş, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Ministrul Educaţiei demis prin moţiune a emis, vineri, un ordin prin care sunt eliminate şi actualizate anumite taxe pentru serviciile prestate de către Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor. Astfel, accesul pe piaţa muncii se va face fără alte costuri pentru această categorie.
Taxa pentru recunoaşterea/echivalarea studiilor preuniversitare şi universitare rămâne numai pentru cetăţenii din afara Spaţiului Economic European şi al Confederaţiei Elveţiene.

„Am decis să respect efortul depus şi să îi încurajez pe românii care au studiat în spaţiul european să se angajeze şi să îşi continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaştere a diplomelor de studii. Ceea ce au învăţat merită recunoscut şi apreciat. Ne bazăm şi pe ei să contribuie la construirea unei Românii normale, unei Românii Educate”, a spus Anisie. Ordinul a intrat în vigoare de la data semnării.


Alte știri