Românii care aveau vacanţe cumpărate în Italia nu îşi vor primi banii înapoi dacă decid să nu mai plece

Foto: digi24.ro

Extinderea coronavirusului în lume, în special în Italia, strică unele dintre planurile de vacanță ale românilor. În peninsulă au fost înregistrate 152 de îmbolnăviri și cinci oameni au murit. De teamă, mai mulți dintre cei care își rezervaseră vacanțe sau excursii de câteva zile în Italia se gândesc să renunțe. În acest caz, trebuie să ştie că decizia le aparţine şi atunci nu îşi vor primi banii înapoi pentru biletele cumpărate, a explicat la Digi24 consultantul în turism Răvan Pascu.

„Dacă zborurile nu au fost anulate, ei nu îşi pot primi banii înapoi, e o decizie unilaterală dacă te hotărăşti să nu mai călătoreşti, şi atunci nimeni nu te va despăgubi.

E decizia ta să renunţi. Unele hoteluri pot să dea banii înapoi, dacă a fost o rezervare cu anulare gratuită. Nu sunt nici asigurări pentru astfel de situaţii. Chiar dacă o astfel de situaţie va fi văzută că forţă majoră, asigurările au excludere pentru forţă majoră”, a explicat consultantul în turism. El a subliniat că oamenii trebuie să se informeze din surse sigure şi abilitate şi să încerce să nu se panicheze.

Sursa: digi24.ro

Alte știri