Românii care doresc să rămână în Marea Britanie după Brexit trebuie să solicite noul statut de imigrare în Regat

Toți cetățenii UE care sosesc în UK înainte de Brexit și intenționează să rămână după 31 decembrie 2020 trebuie să solicite acest statut nou de imigrare în UK. Cei care vor să obțină noul statut, settled sau pre-settled trebuie să completeze și să transmită cererea online, pe site-ul www.gov.uk sau pe pagina de internet a Ambasadei României în Marea Britanie, potrivit stiri.tvr.ro.

Statutul SETTLED se aplică cetățenilor europeni și membrilor de familie ai acestora care au locuit în Marea Britanie o perioadă de 5 ani la data aplicării (cu excepții pentru motive întemeiate), Statutul PRE-SETTLED se aplică celor care nu au locuit în Marea Britanie pentru o perioadă mai scurtă de 5 ani până la data de 30 iunie 2021 și le permite acestora să acumuleze cei 5 ani necesari aplicației de SETTLED (este obligatoriu să aplicați pentru statutul de settled înainte de data expirării statutului de pre-settled).

Aplicanții trebuie să dovedească: naționalitatea, identitatea, rezidența ​continuă* și să furnizeze date privind cazierul judiciar (dacă acesta există). (*Prin rezidență continuă se înțelege faptul că absențele din UK nu trebuie să depășească 6 luni sau mai puțin raportat la orice perioadă de 12 luni.) Cererile trebuie depuse până la 30 decembrie 2020.

Cetățenii români pot suna pentru informații la Ambasada sau la consulatele din Manchester și Edinburgh. Există și o linie telefonică dedicată, 447503882992. De asemenea, pot scrie la adresa de email londra.brexit@mae.ro.

Distribuie informația
Alte știri