Românii care intră în Ungaria, 14 zile în carantină. Cine scapă de această regulă

arhiva

De miercuri, 15 iulie, au intrat în vigoare restricțiile impuse de Ungaria cetățenilor români, din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19. Autoritățile maghiare au transmis că românii care intră pe teritoriul țării lor vor sta în carantină pentru 14 zile.

Excepție fac cei care locuiesc în limita a 30 de km de graniță și fac naveta la serviciu, precum și persoanele aflate în tranzit sau cele care pot face dovada a două teste negative, făcute la distanță de minimum 48 de ore.

Măsurile de restricție au fost anunțate încă de acum 3 zile, dar au intrat în vigoare din această dimineață. Unii oameni nu știau despre regulile noi impuse.

Cei care tranzitează teritoriul maghiar trebuie să urmeze trasee stricte, cu puncte de staționare impuse de autoritățile maghiare. Turiștii au la dispoziție maximum 24 de ore să iasă de pe teritoriul maghiar. Altfel, vor intra în carantină.

“S-au efectuat formalitățile de frontieră, la ieșirea din țară, prin punctele de trecere a frontierei Nădlac 1, aproximativ 1.750 de persoane, Nădlac 2, autostradă, 5.000 de persoane și Borș, 5.900 de persoane”, spune comisar șef Laura Bondar, purtător de cuvînt ITPF Oradea.

Distribuie informația
Alte știri