Românii din diaspora se înghesuie la granița cu Ungaria, după ce au petrecut sărbătorile în țară – Anunțul Poliției de Frontieră

Polițiștii de frontieră se așteaptă la o creștere a traficului odată cu terminarea vacanței de iarnă și anunță că au luat măsuri pentru fluidizare la granița cu Ungaria.

La nivelul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au fost luate măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare prin suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră.

„La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care, în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control”, a transmis Poliția de frontieră.

În perioada 16 decembrie 2022 – 05 ianuarie 2023, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4 milioane de persoane, din care 2,15 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,8 milioane pe sensul de ieşire din ţară, precum şi aproximativ un milion de mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o creștere cu 75% a valorilor de trafic, la frontierele României.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au trecut aproximativ 1,4 milioane persoane, dar si prin cele aeroportuare – 1,2 milioane persoane.

-pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany, P.T.F. Sacuieni;

Distribuie informația
Alte știri