Românii pot să își facă o firmă fără a mai avea nevoie de acordul vecinilor. Legea inițiată de USR, declarată constituțională

USR anunță că legea care facilitează înființarea firmelor a fost declarată constituțională și poate fi promulgată, precizând că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să semneze cât mai rapid decretul.

”Legea pentru care USR s-a luptat în Parlament permite românilor să își înființeze a doua firmă fără să mai adauge o rudă ca asociat simbolic cu 0,1% din firmă, respectiv să își înființeze o firmă fără să mai ceară permisiunea tuturor vecinilor dacă nu desfășoară activitate comercială la sediu. De asemenea, legea elimină restricția de a avea o singură firmă per cameră, ceea ce înseamnă că vor putea fi înființate mai multe firme la aceeași adresă”, au transmis cei de la USR într-un comunicat de presă.

Un pas spre normalitate. Proiectul USR de debirocratizare, care facilitează înființarea unei firme, a fost declarat constituțional de CCR, după o contestație din partea PNL, a scris, pe Facebook, deputatul Silviu Dehelean.

Proiectul de lege, depus în mai 2017 și susținut de toți parlamentarii USR, a fost adoptat de Parlament prima dată în decembrie 2019, a doua oară în aprilie 2020, după ce a fost reexaminat la cererea președintelui. După al doilea vot favorabil din partea Parlamentului, proiectul a fost atacat la Curtea Constituțională de Guvernul Orban. 

Distribuie informația
Alte știri