Românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur

foto: digi24.ro
Distribuie pentru prietenii tăi:

Românii pot subscrie începând de luni pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur. O pot face până la data de 31 august 2020.

Rata dobânzii este de 3,5% – 1 an, 4% – 2 ani, 4,25% – 3 ani, 4,75% – 5 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate, fiind eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

”Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans”, precizează Ministerul Finanţelor.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Prospectul de emisiune, şi orice eventuale modificări ale acestuia, se publică pe: http://www.mfinante.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri