Românii vaccinați care călătoresc în Spania nu mai au nevoie de test PCR negativ. Vezi de când

Începând din data de 7 iunie, Spania primeşte români în baza adeverinţei de vaccinare. Doar cei care intră cu avionul în ţara iberică pot beneficia de acestă procedură, cei care tranzitează Franța sunt nevoiți să prezinte un test PCR.

Noutatea a fost anunţată, joi seara, pe pagina de Facebook de Ambasada României la Madrid, care prezintă noile condiţii de călătorie în Spania pentru români.

„Începând cu 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania, fie un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile înaintea călătoriei, fie un test negativ PCR sau un certificat de recuperare post-Covid.

Acesta poate fi certificat digital UE sau un document de acreditare a celor indicate mai sus, indiferent dacă provine dintr-un stat membru al UE sau dintr-o țară terță. Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative.

Condițiile de călătorie spre România rămân cele anunțate în data 27.05.2021 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Spania trecând pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut. 

Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.

Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore.”

Distribuie informația
Alte știri