Românii vor beneficia în continuare de roaming la tarife naționale în Marea Britanie

Deși Brexitul se produce la 31 ianuarie, românii vor beneficia în continuare de roaming la tarife naționale în Regatul Unit până cel puțin în 31 decembrie 2020, a indicat vicepreședintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Eduard Lovin.

Utilizatorii români care călătoresc ocazional în Marea Britanie vor beneficia, cel puțin în 31 decembrie 2020, de roaming la tarife naționale („Roam like at home”), deși de la 1 februarie 2020 Marea Britanie nu mai este stat membru al Uniunii Europene.

Totodată, utilizatorii (persoane fizice) aflați pe teritoriul țării noastre care transmit apeluri sau SMS-uri către numere de telefon din Marea Britanie vor beneficia, în perioada menționată, de plafoanele tarifare aplicabile în interiorul SEE (0,19 Euro/minut, fără TVA, și 0,06 Euro/SMS, fără TVA).

Reglementările europene vizează, cel puțin până la sfârșitul anului în curs, numai teritoriul propriu-zis, european, al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, respectiv pe cel al Gibraltarului.

Alte știri