Romfilatelia a introdus în circulaţie emisiunea de mărci poştale ”Colibri”

Emisiunea de mărci poştale „Colibri” a fost introdusă de vineri în circulaţie, informează Romfilatelia. Ea include patru mărci poştale, patru minicoli, un plic „prima zi” şi, pentru pasionaţii de maximafilie, un set de patru cărţi poştale maxime diferite.

Colibri cu guler rubin (Archilochus colubris), reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei, este o specie de colibri care cuibăreşte în Canada şi estul Americii de Nord şi iernează în America Centrală.

Colibriul albină (Calypte helenae), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, este o specie endemică arhipelagului cubanez. Colibriul albină este cea mai mică pasăre a lumii, dar un zburător agil şi puternic.

Colibriul gigant (Pantagona gigas), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, este o specie răspândită în estul Americii de Sud. Aşa cum o spune şi numele, este cea mai mare dintre toate cele peste 300 de specii de păsări colibri, cu o dimensiune de 20 cm.

Colibriul lui Allen (Selasphorus sasin), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei, este una dintre cele şapte specii din genul Selasphorus. Cuibăreşte în vestul Statelor Unite, în păduri stufoase şi pajişti de coastă.

Alte știri