Romfilatelia marchează Crăciunul cu o emisiune de mărci poștale

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului, Romfilatelia marchează acest eveniment important pentru creștinătate prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Crăciun 2018.

Pe cele două timbre ale emisiunii filatelice, ambele cu valoarea nominală de 1,50 lei, sunt ilustrate icoane din colecția Paraclisului Reședinței Patriarhale din București, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, reprezentative pentru această sărbătoare, respectiv icoana Buna-Vestire și icoana Nașterea Domnului.

Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este considerat giuvaerul ansamblului Patriarhiei, un excepțional monument arhitectonic care datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea, din vremea domnitorului Nicolae Mavrocordat, fiind restaurat în 2011.

Icoana Buna-Vestire este închinată Maicii Domnului, pe care Arhanghelul Gavriil o înștiințează că va naște Pruncul Sfânt. Odată cu minunata veste, Fecioara Maria l-a primit pe Hristos, trup și suflet. Această icoană – parte componentă a iconostasului – este încadrată de colonete aurite sculptate și de alte elemente ornamentale.

Distribuie informația
Alte știri