Rotary Club Oradea 1113 a lansat proiectul “Mâini curate, copii sănătoși”

Proiectul “Mâini curate, copii sănătoși” are ca obiectiv îmbunătățirea stării de sănătate și a nivelului de educație igienico-sanitară a elevilor din mediul rural din județul Bihor și are ca partener strategic compania orădeană Skin Novels.

Spălatul pe mâini cu săpun este cel mai eficient şi ieftin mod de a preveni diferite afecţiuni care duc la îmbolnăvirea a milioane de copii anual. O igienă corectă ne poate feri de peste 200 de boli, printre care: diareea, toxinfecții alimentare, pneumonie și infecții respiratorii, infecții bacteriene, hepatita A și B, alte infecții virale, boli dermatologice și oftalmologice, infestări cu viermi intestinali, etc.

Proiectul „Mâini curate, copii sănătoși” își propune să îmbunătățească stărea de sănătate și nivelul de educație igienico-sanitară a elevilor din mediul rural din județul Bihor, în condițiile în care 75 de școli din județ nu au toalete. Partener în această companie orădeană este SKIN NOVELS, care asigură realizarea săpunului care va fi oferit gratuit preșcolarilor și școlarilor. Săpunul Rotary este 100% natural, și este împachetat într-o poveste personalizată care conține mesajul campaniei Rotary referitor la importanța igienei corecte a mâinilor. În plus, săpunul este ambalat în carton 100% reciclat. Cu fiecare săpun cumpărat, alte două săpunuri mici ajung la un copil care va învăța să se spele corect.

Primii beneficiari ai acestui proiect au fost 100 de copii din ciclul preșcolar și primar din comuna Aștileu. Rotary Club Oradea 1113 își propune să implementeze acest proiect în toate școlile primare și grădinițele din mediul rural al județului Bihor, având ca și grup țintă un număr aproximativ de 45.000 de copii.

Distribuie informația
Alte știri