Rozalia Biro propune ca Ziua Copilului sa devina nelucratoare

Senatoarea UDMR a initiat impreuna cu deputatul PNL Claudia Boghicevici o propunerea legislativa,  semnata apoi de 61 de deputati si senatori de la toate partidele reprezentante in Parlament, de modificare a articolului 139 din Codul Muncii.  Potrivit acesteia, se instituie ziua de 1 iunie ca zi libera
motivandu-se ca timpul scurt petrecut de parinti cu copiii lor si lipsa de la evenimentele si serbarile organizate cu aceasta ocazie afecteaza in mod negativ evolutia copiilor si dezvoltarea lor in societate.

Potrivit news.ro, initiatorii mentioneaza ca in aceasta zi, in majoritatea gradinitelor si scolilor primare se organizeaza evenimente pentru a-i celebra pe cei mici, iar multe institutii au in program evenimente gen „porti deschise” pentru copii.

Parlamentarii mai spun spun ca ziua de 1 iunie trebuie sa fie declarata zi libera pentru toti romanii, pentru ca s-ar crea o discriminare daca s-ar acorda aceasta facilitate doar parintilor.

Romania se afla pe ultimele pozitii in Uniunea Europeana la numarul de zile libere primite. Romanii au 12 zile libere, in 2016 dar cinci cad in weekend.

Distribuie informația
Alte știri