Rufind, o afacere de familie din Oradea produce încalțăminte ce se vinde din Japonia până în SUA

Compania Rufind din Oradea a fost înfiinţată în 1998. Cei doi antreprenori, inginerii Doina și Ladislau Ruff, absolvenți ai Facultății de Textile și Pielărie Iași veneau din fabrici orădene de profil, cu renume înainte de Revoluție, „Arta” și „Solidaritatea”. Au demarat activitatea firmei într-un spațiu închiriat în fosta secție de creație de la Soli iar din aprilie 2015 și-au deschis, cu ajutorul fondurilor europene, propria fabrică în Parcul Industrial I Oradea.

În acest moment la Rufind lucrează 150 de angajați, mulți dintre ei, familii (soț, soție, copil).

Ei sunt sufletul Rufind, susține Doina Ruff. E o afacere de familie unde stabilitatea personalului spune ceva despre condițiile oferite. E adevărat că pandemia i-a afectat și pe ei, mărturisește Doina Ruff. Au fost nevoiți să trimită oameni în șomaj tehnic, au scăzut vânzările și implicit cifra de afaceri s-a diminuat (8,6 milioane de lei, la final de 2021).

Firma produce în sistem lohn peste 300 de perechi de încălțăminte pe zi, 138 de modele pe an pentru austriecii Think Schuhwerk GmbH şi Legero Superfit.

Produsele de la Rufind se comercializează în toată lumea. Motivul: încălțămintea realizată la Oradea are finisaje excepționale, este comodă iar toate componentele de piele sunt tăbăcite vegetal nu cu crom. Asta permite tălpii să respire, creând senzația că nu ai nimic în picioare.

Dar asta se face doar iubind produsul, spune Laci Ruff și evident punând pasiune în ceea ce faci…

Văzându-și părinții atât de implicați , fiul lor Sebastian, absolvent al Business School din Copenhaha a decis să revină acasă și să pună umărul pentru ca afacerea de familie să crescă, iar în viitor, de ce nu, să creeze propriul brand.

Distribuie informația
Alte știri