Rugăciunea „Tatăl Nostru” ar putea suna diferit. Cum se poziţionează BOR

Rugăciunea „Tatăl Nostru” ar putea suna diferit de anul viitor. Biserica Catolică din Italia vrea să înlocuiască varianta „nu ne duce pe noi în ispită”, care a stârnit controverse de-a lungul timpului, cu formula „nu ne lăsa pe noi sa cădem în ispită”. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Confederaţiei Episcopale Italiene.

Decizia stă în mâinile suveranului Sfântului Scaun. Încă de anul trecut, Papa Francisc a abordat acest subiect şi a declarat că susţine modificarea, explicând că traducerea „nu ne duce pe noi în ispită“ nu este potrivită întrucât ar putea fi interpretată greşit – ca şi cum Dumnezeu ar conduce oamenii spre păcat, potrivit BBC.

Vasile Bănescu, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), spune că schimbarea textului rugăciunii „Tatăl Nostru“ de către Biserica Catolică este binevenită, întrucât este o îmbunătaţire a traducerii textului original al rugăciunii. Cât despre posibilitatea ca versurile să fie modificate şi pentru creştinii-ortodocşi, oficialul afirmă că este greu de spus ce decizie ar putea fi luată în acest sens, conform adevarul.ro.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri