S-a dat startul înscrierilor pentru liceeni la Let’s Go Digital! din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania

Adolescenții pasionați de film, fotografie sau editare video sunt așteptați să se înscrie într-unul dintre cele mai longevive programe dedicate lor din țară: Let’s Go Digital! din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023). 

Înființat acum peste 20 de ani, Let’s go digital! este  un atelier de creație care le oferă șansa tinerilor de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie.

Până pe 24 aprilie 2023, liceenii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie în această aventură completând formularul disponibil pe site-ul TIFF: tiff.ro/lgd/formular-inscriere. Participarea este gratuită, costurile pentru cazare, masă și acreditare la festival fiind acoperite de organizatori.

De la momentul lansării programului și până astăzi, peste 420 de liceeni s-au bucurat de experiența Let’s Go Digital!. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit ulterior studii în domeniu și au cariere solide în industrie. Printre cei mai cunoscuți se numără cineastul Andrei Huțuleac (Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie#doogpoopgirl), actorul, regizorul și scenaristul Anghel Damian (Călătoria fantastică a MaroneiCeledClanul), regizoarele Teona Galgoțiu (Vreau să sparg sera – scurtmetraj nominalizat la Premiile Gopo 2023), Luiza PârvuAnda Pușcaș și Ana Maria Comănescu, editorii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan IlincaȘtefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan și Iulia Voicu.

Și la ediția din acest an, 10 liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film.

Distribuie informația
Alte știri