S-a deschis încă un tronson din Via Transilvanica, traseul de drumeții lung de 1400 km

Foto: timponline.ro

Cel mai nou tronson al Via Transilvanica, prin orașul Bistrița, a fost inaugurat în Parcul Perilor Seculari Lions de pe Dealul Cocoș din Unirea și vine ca o alternativă opțională pentru drumeții ce vin dinspre Putna și se îndreaptă spre către Drobeta Turnu-Severin. Vor putea alege drumul prin Bistrița Bârgăului – Petriș – Jeica sau prin Bistrița Bârgăului – Dorolea – Bistrița – Jeica, printr-o buclă de 48 de km.

Dealul Cocoș din satul Unirea, de lângă Bistrița, e plin de peri seculari. Cele 300 de hectare de pomi au fost plantate de saşii din zonă şI folosite, timp de generaţii, pentru păşunat. De acum, zona va putea fi admirată de turiștii din toată țara, pentru că a fost inclusă în traseul de drumeții Via Transilvanica. Cei care vin să vadă parcul cu peri seculari sunt uimiți de frumusețea acestui loc. Ca să fie pus și mai mult în valoare, parcul cu pomi de lângă Bistrița va găzdui, la toamnă, un festival al perelor.

Cei peste 1.400 de kilometri de drum care unește vor fi inaugurați oficial în data de 10 septembrie tot la Alba Iulia, unde a și fost startul proiectului.

Din pacate, ultimele vești în ce privește finanțarea lucrărilor prin PNRR nu sunt bune. În urmă cu cinci săptămâni, Via Transilvanica a fost scoasă din programul de finanțare, deși se bucură deja de renume internațional.

Distribuie informația
Alte știri