S-a deschis pasajul din Ştefan cel Mare spre zona Oncea, pe sub liniile de cale ferată. Becurile au fost deja sparte. COMUNICAT

Viceprimarul Florin Birta a susţinut azi, 23 noiembrie 2016, o conferinţă de presă cu ocazia finalizării lucrărilor la trecerea denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea – Episcopia Bihor, din zona străzii Secarei.

”Lucrările la pasajul denivelat pe sub liniile de cale ferată, care asigură accesul din zona străzii Secarei, respectiv din Cartierul Oncea spre Bdul Ştefan cel Mare şi invers, a fost finalizat zilele trecute. Accesul pietonal se va face de acum înainte în siguranţă, cetăţenii nemaifiind nevoiţi să traverseze liniile de cale ferată, punându-şi viaţa în pericol”, a spus viceprimarul Florin Birta.
Lucrările la pasaj au început în luna iunie a anului în curs, fiind finalizate cu patru luni mai devreme decât termenul prevăzut prin contract.

Lungimea totală a pasajului pietonal este de 55 m, acesta având o lăţime de 3 m şi o înălţime de 2,40 m. Valoarea lucrărilor a fost de 1.252.572, fără TVA. Lucrările au fost executate de SC Abed Nego SRL iar proiectantul lucrării a fost SC Aquacons SRL.

De menţionat că becurile electrice din interiorul pasajului sunt protejate cu un grilaj metalic, deoarece chiar de a doua zi de la montare, acestea au fost sparte de nişte necunoscuţi.

Distribuie informația
Alte știri