S-a dublat numărul sportivilor selecţionaţi de la „Redpoint” Oradea la lotul naţional de tir cu arcul

Loturile naţionale de tir cu arcul sunt alcătuite din primii patru sportivi din ţară, pe categorii de vârstă (cadeţi, juniori, seniori) şi divizii de arc (olimpic sau compound, barebow). Dacă anul trecut Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea a avut doi sportivi la loturile naţionale, anul acesta numărul lor s-a dublat.

Patru sportivi legitimaţi la C.S. Redpoint Oradea au fost convocaţi la loturile naţionale. Astfel, lotul naţional de cadete compound este format în proporţie de 75% din sportive de la Redpoint Oradea: Ada Luncan (17 ani, elevă în clasa a XI-a C la Liceul de Arte Oradea), Iulia Creţu (14 ani, elevă în clasa a VIII-A la Liceul German „Friedrich Schiller”) şi Bernadett Haragos (17 ani, elevă în clasa a XII-a D la Liceul „Ady Endre”).

Mai experimentată, cu o medalie europeană la activ în 2021 şi una mondială anul acesta, Haragos Bernadett a fost cooptată şi la lotul naţional de senioare.

Un sportiv care trage cu arcul de numai un an şi jumătate, David Schmidt (13 ani, elev în clasa a VII-a A la Şcoala Generală „Avram Iancu”), este şi el component al lotului naţional de cadeţi compound.

Rezultatele C.S. Redpoint Oradea au fost posibile cu multă muncă şi antrenamente, dar şi cu susţinerea Liceului Sanitar, Banca Transilvania, Rivolto Cons, Turism Felix, Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea. Cu puţinul sprijin de pe plan local, copiii şi tinerii de la C.S. Redpoint Oradea au reuşit să se menţină în elita tirului cu arcul naţional. De menţionat că în judeţul nostru se organizează singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, fiind înregistrate oficial nouă cluburi şi asociaţii, mai multe decât în oricare alt judeţ din ţară.

La ora actuală, cei patru sportivi orădeni se află în cantonament la Bucureşti, unde vor participa şi la Cupa Europeană de tineret (25-30 iulie).

Alte știri