S-a emis cod galben de inundatii in 17 bazine hidrografice din Moldova si Transilvania. Crisana e afectata

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod galben de inundații. E valabilă până duminică seară în 17 bazine hidrografice din vestul, nordul și nord-estul țării.

Până sâmbătă la ora 00:00 atentionarea vizeaza râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpus (județele: Maramureș și Satu Mare), afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crasna (județele: Sălaj și Satu Mare), Barcău (județele: Sălaj și Bihor). De asemenea, fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Sălaj și Maramureș.

Conform prognozei, în intervalul 13 mai, ora 10:00 — 14 mai, ora 9:00, atenționarea va fi valabilă pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru (județele: Bihor și Arad), afluenții mici ai Mureșului inferior aferenți sectorului aval S.H. Gelmar (județele: Hunedoara și Arad), Bega — bazin superior și afluenți (județul Timiș). În aceste regiuni, fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Bihor și Hunedoara.

Distribuie informația
Alte știri