S-a finalizat amenajarea piațetei de lângă Catedrala Sf. Nicolae

Miercuri, 13 mai, s-au finalizat lucrările la obiectivul de investiții „Căi de acces pietonal la intersecția Piața Unirii cu strada Iuliu Maniu”, respectiv a fost amenajată piațeta de lângă Catedrala Greco-Catolică Sf. Nicolae din Piața Unirii.

Această lucrare s-a realizat în baza contractului nr. 378530/15.10.2018 dintre Municipiul Oradea și asocierea SC Gavella Com SRL – lider de asociere – executant, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile –asociat 1, SC  Edildrum Construct SRL – asociat 2 – proiectant. Prețul contractului este de 3.555.184,32 fără TVA, iar ordinul de începere a lucrării a fost dat în 12.03.2019.

Au fost realizate lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, fiind prevăzute rigole din porfir și guri de scurgere, instalaţia electrică de iluminat exterior, amenajare spaţii verzi, pavarea structurii carosabile și pietonale cu porfir.

„Aceste lucrări au fost realizate în baza unui contract încheiat cu Episcopia Greco-Catolică, care prevedea ca atât terenul învecinat cu Piața Unirii și strada Iuliu Maniu, cât și amplasamentul spre strada Mihai Pavel să fie pavat la fel ca în Piața Unirii, pentru un aspect unitar al zonei centrale. În acest sens gardul din jurul bisericii a fost eliminat, iar suprafața de peste 3.000 de metri pătrați a fost pietruită cu piatră de porfir, din care circa 940 de metri pătrați cu piatră cubică rezistentă, astfel încât pe porțiunea spre strada Mihai Pavel să fie posibil accesul auto”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Pe amplasamentul din vecinătatea catedralei greco-catolice municipalitatea a amplasat anul trecut statuia marelui om politic Iuliu Maniu, care a fost dezvelită în data de 18 aprilie 2019.

Alte știri