S-a lansat procedura de concesionare a parcelelor din Parcul Industrial Aleșd

Consiliul Județean Bihor a lansat, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), procedura de concesionare a celor 11 parcele disponibile în Parcul de Specializare Inteligentă Aleșd.

Firmele interesate pot concesiona terenuri cu suprafețe cuprinse între 3.500 și 15.700 mp. În cadrul Parcului se vor atrage IMM-uri din domenii de specializare inteligentă aferente unor activități cu valoare adăugată ridicată, în domenii diverse, de la prelucrarea, fabricarea și conservarea produselor alimentare, până la fabricarea de articole de îmbrăcăminte, papetărie, lemn, sticlă, plastic, fabricarea de aparate electrocasnice și multe alte tipuri de produse.

Dezvoltarea Parcului din Aleșd și a celorlalte din județ se desfășoară în patru etape. În 2024 se realizează infrastructura de bază, inclusiv drumuri de acces și utilități. Tot în 2024, se organizează licitații pentru concesionarea parcelelor de teren către IMM-uri din domenii de specializare inteligentă, iar companiile selectate vor pregăti proiecte pentru finanțare nerambursabilă. Între 2024 și 2026, companiile vor derula investiții inițiale pentru dezvoltarea unităților de producție. În perioada 2027 – 2029, se va crea un mediu de cercetare și inovare pentru a spori capacitatea de inovare a întreprinderilor și a stimula colaborarea între acestea.

Ordinul de începere a lucrărilor la Parcul Industrial Aleșd a fost dat de Consiliul Județean Bihor în 20 mai. Parcul din Aleșd are o suprafață de 8,7 ha, împărțită în 11 parcele. Constructorii au la dispoziție 2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuția lucrărilor.

Proiectul este finanțat în proporție de 60% din bugetul Consiliului Județean Bihor și 40% din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, valoarea contractului de proiectare și execuție fiind de 13,6 milioane de lei.

Firmele rezidente pot beneficia de fonduri europene în valoare de 3,8 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, pentru a-și dezvolta afacerile.

Procedura de concesionare este o licitație deschisă cu ofertă în plic închis. Data limită de depunere a ofertelor este 17.06.2024, cea de solicitare a clarificărilor fiind 07.06.2024. Documentele vor fi depuse la sediul ADLO, unde, în 17 iunie, de la ora 12:00, se va organiza ședința publică de deschidere a ofertelor.

Distribuie informația
Alte știri