S-a lansat proiectul RO-HU „Frontiere sigure, viaţă mai sigură”

Proiectul ROHU 183 SAFE BORDER, SAFER LIFE este implementat prin programul Interreg VA România-Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante la program.

Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea unui cadru de cooperare inter-instituțională transfrontalieră în zona Bihor-Hajdú Bihar pentru îmbunătățirea managementului integrat al migrației, elaborarea unei diagnoze privind migrația în zona transfrontalieră Bihor-Hajdú Bihar și intensificarea acțiunilor de informare adresate persoanelor afectate de migrație. Un număr de aproximativ 150 de polițiști români și maghiari vor avea posibilitatea de a se instrui și a face schimb de bune practici în domeniul managementului migrației, beneficiind de echipamente achiziționate și infrastructură de antrenament/instruire reabilitate în cadrul proiectului.

Se vor distribui populației peste 5000 de pliante cu recomandări pentru evitarea situațiilor de risc ca urmare a migrației populației și se va elabora un studiu privind impactul migrației asupra regiunii transfrontaliere Bihor-Hajdú Bihar. Totodată, se va constitui un info-point privind migrația, care, prin intermediul unui website și organizarea de evenimente periodice, va asigura continuarea monitorizării fenomenului în zonă.

Bugetul proiectului este de 287.904,85 EUR și durata de implementare este de 18 luni, în perioada decembrie 2018-mai 2020. Parteneri sunt Instituția Prefectului județului Bihor, Căpitănia de Poliție a județului Hajdú Bihar, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri