S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco Catolic. VIDEO

Primăria Oradea a transmis, vineri, in direct, pe Facebook, operațiunea de montare a  noii turle a Palatului Episcopal Greco Catolic.

Azi la ora 12:00 a fost amplasată cu ajutorul unei macarale partea superioară a turnului principal al Palatului Episcopal Greco-Catolic din Piața Unirii. Cu o greutate de 4 tone, structura are forma unui con. În continuare urmează ca aceasta să fie fixată cu șuruburi metalice, după care se vor executa ultimele ornamente din tablă de cupru.

Acoperisul Palatului Episcopal Greco Catolic din Oradea a fost mistuit de flacari, in august 2018, in urma unui incendiu devastator. Lucrarile de refacere a cladirii au demarat in toamna anului trecut. În prezent, lucrările la planșeul peste etajul I sunt realizate în întregime. De asemenea, structura din lemn a șarpantei este finalizată. Termenul estimat pentru realizarea în întregime a învelitorii din țiglă este mijlocul lunii iulie.

Valoarea lucrărilor actuale este de 7.960.000 lei, fără TVA, în care este inclusă și proiectarea.

Într-o ultimă etapă, se va realiza reabilitarea interioară și refuncționalizarea efectivă a clădirii conform planurilor inițiale, reabilitarea totală a Palatului urmând să se finalizeze în termen de cel mult trei ani.

Distribuie informația
Alte știri